It is currently Wed Apr 21, 2021 11:36 am

All times are UTC [ DST ]






Post new topic Reply to topic  [ 44 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: windscreen wiper problem
PostPosted: Mon Jan 11, 2021 9:42 am 
Offline
Xtrail Nut

Joined: Wed Aug 29, 2018 2:16 pm
Posts: 617
Car:: Xtrail
Model: 2.2 DCi Columbia
Year/Plate: 2006 '06
Colour: Silver
Mods: LED Sidelight bulbs!
Colster wrote:
malgpz900 wrote:
Colster wrote:
Reply recieved...

Brilliant, thanks for that.
Just need to check tomorrow and make sure mine is the same motor. Apparently two different ones fitted.
Do we just approach him directly to get the discounted price?
Malcolm.


Yes, just quote this forum.


If you want to provide VIN, I can look up part number for you.


Top
 Profile Send private message  
 
X-Trail-UK.co.uk
Advertisement
 Post subject: Re: windscreen wiper problem
PostPosted: Mon Jan 11, 2021 1:59 pm 
Offline
Extreme Off Roader

Joined: Sun May 13, 2018 7:01 am
Posts: 201
Location: Northumberland
Car:: Xtrail
Model: 2.0 DCi N-Tec +
Year/Plate: 2013
Colour: Grey
Mods: Towbar + 13 pin electrics, mud flaps, front bug deflector side bump strips.
Colster wrote:
Colster wrote:
malgpz900 wrote:
Colster wrote:
Reply recieved...

Brilliant, thanks for that.
Just need to check tomorrow and make sure mine is the same motor. Apparently two different ones fitted.
Do we just approach him directly to get the discounted price?
Malcolm.


Yes, just quote this forum.


If you want to provide VIN, I can look up part number for you.

Going for the repair kit off ebay.
The saga will continue.
Malcolm.


Top
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: windscreen wiper problem
PostPosted: Mon Jan 11, 2021 2:02 pm 
Offline
Extreme Off Roader

Joined: Sun May 13, 2018 7:01 am
Posts: 201
Location: Northumberland
Car:: Xtrail
Model: 2.0 DCi N-Tec +
Year/Plate: 2013
Colour: Grey
Mods: Towbar + 13 pin electrics, mud flaps, front bug deflector side bump strips.
Took old one off this morning. Water poured out of the connector plug. Drained it all out, reinstalled it but still has a mind of its own.
Ordered up the repair kit off ebay.
Saga continues.
Watch this space.
Malcolm.


Top
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: windscreen wiper problem
PostPosted: Thu Jan 14, 2021 11:39 pm 
Offline
Soft Roader

Joined: Sun Dec 10, 2017 8:28 am
Posts: 67
looked into this repair kit when I had the same problem (covered in a previous thread)

I decided on a new motor in the end, piece of cake to fit.

My reason for not using a repair kit was that, Nissan do not sell this part and I couldn't find any aftermarket dealer that did also. After my wipers packing up in the most torrential rain storm I didn't want to go through another failure.

I cannot see how water gets into these motors but it seems to be a design issue.

Good luck if you go with the repair.


Top
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: windscreen wiper problem
PostPosted: Sat Jan 16, 2021 12:57 pm 
Offline
Soft Roader

Joined: Wed Apr 01, 2015 3:13 pm
Posts: 35
Location: Swansea
Car:: Xtrail
Model: T31 Tekna Manual
Year/Plate: 2011
Colour: Grey
I went with the repair kit, just fitted it and there is absolutely no difference! Still goes through the same fail safe sweep pattern :bigcry:

Last thing I can do is remove the battery lead to try and reset the system, otherwise its take it to a garage job.


Top
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: windscreen wiper problem
PostPosted: Sat Jan 16, 2021 1:34 pm 
Offline
Soft Roader

Joined: Sun Dec 10, 2017 8:28 am
Posts: 67
blackbeast wrote:
I went with the repair kit, just fitted it and there is absolutely no difference! Still goes through the same fail safe sweep pattern :bigcry:

Last thing I can do is remove the battery lead to try and reset the system, otherwise its take it to a garage job.


Was the repair kit the black plastic housing with all of the copper parts inside it? It was this part that was the issue with mine; caused by water ingress


Top
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: windscreen wiper problem
PostPosted: Sat Jan 16, 2021 1:50 pm 
Offline
Soft Roader

Joined: Wed Apr 01, 2015 3:13 pm
Posts: 35
Location: Swansea
Car:: Xtrail
Model: T31 Tekna Manual
Year/Plate: 2011
Colour: Grey
johnbuck wrote:
blackbeast wrote:
I went with the repair kit, just fitted it and there is absolutely no difference! Still goes through the same fail safe sweep pattern :bigcry:

Last thing I can do is remove the battery lead to try and reset the system, otherwise its take it to a garage job.


Was the repair kit the black plastic housing with all of the copper parts inside it? It was this part that was the issue with mine; caused by water ingress


Yes that's it!!!


Top
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: windscreen wiper problem
PostPosted: Sat Jan 16, 2021 2:40 pm 
Offline
Soft Roader

Joined: Sun Dec 10, 2017 8:28 am
Posts: 67
blackbeast wrote:
johnbuck wrote:
blackbeast wrote:
I went with the repair kit, just fitted it and there is absolutely no difference! Still goes through the same fail safe sweep pattern :bigcry:

Last thing I can do is remove the battery lead to try and reset the system, otherwise its take it to a garage job.


Was the repair kit the black plastic housing with all of the copper parts inside it? It was this part that was the issue with mine; caused by water ingress


Yes that's it!!!


Assume the contacts in the plug are free from corrosion?

One last thing, if you remove the plastic housing from the motor you will see that water can also enter the main body of the motor at least it had on mine; if you remove the main motor housing and make sure that all the electric gubbins are all dry too. I'm grasping at straws here really.


Top
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: windscreen wiper problem
PostPosted: Sat Jan 16, 2021 2:59 pm 
Offline
Extreme Off Roader

Joined: Sun May 13, 2018 7:01 am
Posts: 201
Location: Northumberland
Car:: Xtrail
Model: 2.0 DCi N-Tec +
Year/Plate: 2013
Colour: Grey
Mods: Towbar + 13 pin electrics, mud flaps, front bug deflector side bump strips.
Got the repair kit today. Fitted it ,motor works as it should.
Only problem I seem to have is where the wipers park. Followed measurements in manual, but when my wipers start from park they drop about an inch first then sweep. I cannot remember them doing that before the problem. Have I got something not aligned properly on the wiper mechanism? Tried the arm in a few different locations on the motor cam spindle until I got a good sweep pattern.
TIA,
Malcolm.


Top
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: windscreen wiper problem
PostPosted: Sat Jan 16, 2021 3:13 pm 
Offline
Xtrail Nut

Joined: Wed Aug 29, 2018 2:16 pm
Posts: 617
Car:: Xtrail
Model: 2.2 DCi Columbia
Year/Plate: 2006 '06
Colour: Silver
Mods: LED Sidelight bulbs!
Hi Malcolm. Glad to hear your motor works.

Run your wipers. Turn off and allow to park. Rotary arm on motor should be perfectly in line with wiper linkage at this point. I expect this will be your issue. Motor should not pull wipers down at all when they start up. Remove rotary arm from motor and adjust position on spindle to rectify this.

Colin


Top
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 44 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 40 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group